NK Travnik – Zahvalnost na gostoprimstvu
22.09.2016
Krupa savladala Čelik u Zenici
24.09.2016

Starčević: Očekujemo dobru utakmicu i povoljan rezultat protiv Čelika

Fudbaleri Krupe, u okviru X kola BHT Premijer lige gostuju ekipi Čelika u Zenici.

Tim povodom, danas je u prostorijama kluba, održana konferencija za novinare. Prisutnim predstavncima medija obratili su se šef stručnog štaba Slobodan Starčević, i golman Milorad Nikolić.

“Sama činjenica da je Čelik u rezultatskom minusu, što se tiče statusa na tabeli, zaključilo bi se da je to lak posao, međutim gledajući njihove rezultate, protiv Sarajeva i Željezničara, i protiv ekipa od kojih su izgubili 1:0 u kasnoj fazi utakmice, treba uvažiti njihov kvalitet. Čelik je sastavljen od kvalitetnih pojedinaca, međutim vjerovatno problemi iz kasnog početka priprema su se reflektovali kroz ovaj negativan rezultat. Svega svijesni, pa i promjene trenara koja će unjeti novu energiju, smo se spremali za ovu utakmicu. Utakmica protiv Travnika nas je malo otrijeznila i spustila na zemlju, i to je dobra priprema za narednu utakmicu protiv Čelika. Bićemo oslabljeni ne igranjem Vukotića i Jašarevića, kao i povrijeđenog Ilića. Mislim da ćemo naći dovoljno energije i kvalitete da odigramo jednu dobru utakmicu, i da se sretni i zadovoljni vratimo nakon utakmice.”, izjavio je Starčević.

Golman Krupe Milorad Nikolić, pred sutrašnju utakmicu izjavio je “Atmosfera u ekipi je odlična, dobro treniramo i dobro smo spremni za ovu utakmicu. Svijesni smo da nas čeka teška utakmica, neće nas zavarati njihovo trenutno stanje na tabeli. Čelik ima sjajne pojedince, mi imamo dobar kvalitet, potrudićemo se da to i dokažemo sutra, i da se vratimo kući sa osvojenim jednim ili sva tri boda.

Utakmica između NK Čelik i FK Krupa, igra se 24/09/2016 sa početkom u 16:00 časova na stadionu Bilino polje u Zenici.

Facebooktwitteryoutubeinstagram