Pobjeda juniora, poraz kadeta protiv Mladost DK
19.10.2016
Krupa savladala Metalleghe BSI 1:0
22.10.2016

Konfernecija za novinare pred utakmicu Krupa – Metalleghe BSI

U okviru XIII kola BHT Premijer lige BiH, Krupa će dočekati ekipu Metalleghe iz Jajca, tim povodom danas je u press sali našeg kluba održana konferencija za novinare na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Slobodan Starčević i igrač Uroš Miroković.

“Sama situcaija, poslije XII kola koja pokazuje da je Krupa na drugom mjestu nas je dovela u neku drugu opciju. Većina medija i ljudi iz fudbala su počeli Krupu da pozicioniraju za Evropska takmičenja. Sve je to krenulo sa gostujućom pobjedom u Travniku ali smo i dalje na svom čvrsto zacrtanom putu, da održimo ovaj dio rezulatata, da Krupu pozicioniramo u ligi za šest, gdje bi kroz takav status mogli da afirmišemo što više mladih igrača jer je to naš prvi i jedini cilj” – istakao je Starčević, dodavši:

“Dolazim nam ekipa Metalleghe koja u proteklom periodu ima loš rezultatski skor, ali isto tako znamo je to jedna kvalitetna ekipa sastavljena od kvalitetnih pojedinaca, koji imaju više iskustva u igranju Premijer lige BiH. Svjesni smo da ćemo imati visoko motivisanog protivnika, koji će pokušati da protiv Krupe ostvari pobjedu. Smataram da ako nastavimo sa disciplinovanom, odgovornom i efikasnom igrom, koju smo plasirali u proteklih XII kola, mislim da ćemo pobjedom sebe pozicionirati na drugom mjesto, što bi bio veliki rezultat, s obzirom da nam dolaze tri teške utakmice.”

Krilni napadač Krupe Uroš Mirković izjavio je “Naš prevashodni cilj je opstanak, borimo se za to, imali smo tri vezane pobjede, očekujemo da nastavimo u istom ritmu. Na treningu dajemo maksimalno od sebe, svaki trening je za nas utakmica, trudimo da u svaki trening uđemo što bolji, koncentrisaniji, disciplinovaniji i da na utakmici to pokažemo. Jako poštujem ekipi Metalleghe, ona je  kvalitetna ekipa, očekujem da budu naoštreni i disciplinovani u ovoj utakmici, ali mi idemo na pobjedu i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo.

Utakmica XIII kola BHT Premijer lige, između FK Krupa i NK Metalleghe BSI igra se u subotu 22.10.2016. godine na stadionu FK KRUPA u Krupi na Vrbasu sa početkom u 15:00 časova.

 

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram