Ajdin Redžić na pripremama U21 reprezentacije BiH za meč sa Engleskom
07.10.2016
Krupa savladala Mladost Doboj-Kakanj u gostima
16.10.2016

Održana konferencija za novinare povodom utakmice Mladost Doboj-Kakanj : Krupa

Danas je u prostorijama Fudbalskog kluba Krupa, održana konferencija za novinare povodom utakmice XII kola BHT Premijer lige, u kojoj Krupa gostije ekipi  Mladosti iz Doboj-Kaknja.

Predstavnicima medija su se obratili šef stručnog štaba Slobodan Starčević i golman Jovan Kutić.

“Pauzu smo iskoristili maksimalno, u dobroj i pozitivnoj atmosferi, nalazimo se na drugom mjestu premijerligaške tabele i sa takvim raspoloženjem smo i ušli u pripreme za naredna četiri kola. Prvi ispit u tom nizu je ekipa Mladosti iz Doboj-Kaknja, mi znamo kavlitetu i snagu te ekipe, činjenica da su izgubili samo utakmicu u Mostaru protiv Zrinjskog, pokazuje da je to jedna odgovorna i disciplinovana ekipa, koja ima nekoliko pojedinaca koji su skrenuli pažnju na sebe. Ono što je obilježilo ovu pauzu je da nismo uspjeli u potpunosti da spremimo Koljića i Perića, Saša Kajkut je imao manjih problema sa zdravljem, tako da imamo određenih problema što se tiče vrha napada, kao i sa golmanima, Ilić i Nikolić nisu u ekipi. Bez obizira na te probleme mislim da imamo dovoljno snage i kvalitete da u jednoj rasterećenoj utakmici izaćemo pred tako kavlitetnu ekipu i da nastavimo niz osvajanja bodova” istako je trener Slobodan Starčević.

Golman Jovan Kutić pred sutrašnju utakmicu izjavio je “Mladost je pokazala u prošloj i u tekućoj sezoni da se radi o veoma dobroj ekipi, koja ima određeni kontinuitet i kvalitet. Mislim da uz naše maksimalno zalaganje,  i našu prepoznatljivu igru, rezultat ne bi trebao da izostane, i da ćemo se kući vratiti sretni sa pozitivnim rezultatom”.

Utakmica između FK Mladost Doboj-Kakanj i FK Krupe igra se 15.10.2016. godine na stadionu FK Mladost sa početkom u 15.00 časova.

Facebooktwitteryoutubeinstagram