Pobjeda Krupe protiv Širokog Brijega
26.11.2016
Starčević: Pokušaćemo da ponovimo igru iz prethodnih kola
02.12.2016

Izjave Starčevića i Ćorića nakon utakmice Krupa – Široki Brijeg

Nakon utakmice 17. kola BHT Premijer lige BiH koja se odigrala u Krupi na Vrbasu u kojoj je Krupa savladala ekipu Širokog Brijega rezultatom 1:0, održana je pres konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili treneri obe ekipe.

Šef stručnog štaba Širokog Brijega Denis Ćorić zahvalio se Krupi na gostoprimstvu a povodom ove utakmice izjavio je “Prvo poluvrijeme vidjelo se dosta respketa sa jedne i sa druge strane Krupa je imala jednu dvije prilike takođe i mi smo imali prilike iz prekida. U 38. minutu se desila ta situaciju koji ne bih komentarisao, bez obzira na to  nije nam se smijela desiti ta kontra gdje je Krupa povela 1:0. Drugo poluvrijeme Krupa se povukla, mi smo imali taj posjed imali smo kontrolu igre imali smo par poluprilika ali nismo uspjeli postići taj pogodak. Još jednom čestike Krupi.”

Šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević izjavio je “Znali smo da nas očekuje jedna veoma kvalitne i organizovana ekipa kao što je Široki Brijeg. Imali smo određene probleme na prekide i na lopte sa strane ali smo uspjeli da ih neutrališemo. Dali smo go iz kontre, mislim da je kvalitetno. Igrači su se žalili na igranje rukom mi to iz ovog ugla ne možemo da kažemo. Drago mi je da je utakmicu riješio igrač koji je skrenuo pažnju na sebe koji trenira vrijedno Nikola Dujaković i ovo je za njega velika simulacija za dalji rad. U drugom poluvremenu smo se svjesno ili nesvjesno povukli iz razloga velikog kavliteta Širokog Brijega, uspijeli smo ih držati imali smo još neke šanse, mislim da smo na kraju zasluženo pobjedili. Veoma smo ponosni i sa ovakom atmosferom idemo u Tuzli da pokušamo da se vratimo neporaženi.”

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram