Krupa završila takmičenje u Kupu RS
16.11.2016
Pobjeda juniora protiv Olimpica
19.11.2016

Konferencija za novinare povodom utakmicu 16. kola BHT Premijer lige BiH

Krupa u okviru 16. kola BHT Premijer lige BiH u nedjelju gostuje Olimpicu, tim povodom danas je u press sali kluba održana konfernecija za novinare. Konferenciji su prisustvovali šef stručnog štaba Slobodan Starčević i igrač Slobodan Milanović.

“Mi nakon serije od pet utakmica koje nismo izgubili, ušli smo u niz od dva poraza i ova pauza je maksimalno iskorištena da kroz rad, individulne i grupne treninge dođemo do takvog stanja ekipe koja će biti sposobna i spremna da u narednim teškim utakmicama nastavi sa dobrom igrom i isto tako da ostvaruje pobjede, odnosno osvaja bodove. U sklopu toga smo se i pripremali za Olimpic koji jeste posljednji na tabeli ali treba reći da utakmice koje su gubili su odigrali dosta kvalitetno, imaju veliki broj kvalitetnih pojedinaca. Vjerovatno sam razlog zašto su posljednji na tabale nije samo sportski dio, nego i organizacioni dio koji ima velike probleme. Olimpic takođe ima problem nekoliko suspenodavnih igrača i sad je nejasna situacija da li će ti suspendovani igrači da igraju, u svakom slučaju imaju 30 kvalitetnih mladih igrača tako da ćemo mi pokušati  da kroz jednu strpljivu odgovornu agresivnu igru dođemo do pozitivnog rezultata. Smatram da je za Krupu veoma bitno da se vrati neporažena, znači zadovoljni smo i sa jednim bodom.” istako je trener Slobodan Starčević.

Krupa će u ovoj utakmici biti uskraćena za Sašu Kajkuta i Mladena Ilića koji su povrijeđeni, kao i suspendovane Ajdina Redžića i Enisa Sadikovića. 

Slobodan Milanović pred utakmicu u nedjelju izjavio “Bez obzira na to što su oni posljednja ekipa na tabeli očekujem tešku utakmicu i nadam se da uz naše maksimalno zalaganje i dobru igru rezultat neće da izostane.”

Utakmica između Olimpica i Krupe igra se u nedjelju 20.11.2016. na stadionu Otoka u Sarajevu sa početkom u 13:00 časova.

Facebooktwitteryoutubeinstagram