Kadeti i juniori u nedjelju gosti Željezničara
25.02.2017
Krupa poražena od Željezničara rezultatom 0 – 1
26.02.2017

Miljan Ljubenović: Naš adut je kolektiv

U nedjeljnom susretu protiv Željezničara (14.30 časova) na stadionu u Krupi na Vrbasu jedna od glavnih karika u veznom redu šampiona Republike Srpske trebalo bi da bude vezista Miljan Ljubenović.

-Već danima razmišljamo o utakmici protiv Željezničara. Prije svega samo ime protivnika mobiliše i motiviše, a osim toga svi smo se, nakon pauze veće od dva mjeseca, poželjeli da igramo fudbal, da krenu ove prave, zvanične utakmice. Skup smo mladosti i iskustva i to se pokazalo i jesenas, u debitantskoj polusezoni u eliti BiH. Nadamo se svi da ćemo nastaviti u istom, pobjedničkom ritmu i da ćemo i na proljeće biti istinski fudbalski hit u prvenstvu. Naš najveći adut je kolektiv i zajednički duh. Svi smo podređeni ekipnom uspjehu i niko ne iskače iz tog šablona. Tako će da bude i protiv Željezničara u nedjelju, od prvog do 90. minuta – istakao je Miljan Ljubenović.

Bez obzira što u klubu ne žele da prave preveliki pritisak igračima, priča o plasmanu u Evropu nije zabranjena, ali osnovni cilj je obezbijediti opstanak.

-Prije početka debitantske sezone u Premijer ligi BiH svi smo pričali o opstanku, a zimovali smo na četvrtoj poziciji sa realnim izgledima da se plasiramo u Ligu za prvaka. Samim tim ispunili bi zacrtani takmičarski cilj, a sve preko toga bio bi veliki, istorijski uspjeh. Pred nama su još četiri utakmice u kojima moramo da potvrdimo da jesenji rezultati nisu slučajnost i da nastavimo trku za najviši plasman, možda i međunarodnu scenu. Atmosfera u našoj ekipi je odlična, prava drugarska, nismo opterećeni bremenom moranja, a kada je tako mnogo lakše se radi i igra, rezultati sami dolaze. Želimo da već protiv Željezničara pokažemo naše najozbiljnije namjere ovog proljeća – jasan je i optimističan Miljan Ljubenović.

Facebooktwitteryoutubeinstagram