Teretana, teren, pa relaks u spa centru
02.02.2017
Odrađen taktički trening u Ohridu, popodne novi
03.02.2017

Pozajmljeno iz „Sportskog žurnala“: Ponos Krupe na Vrbasu

Beogradski „Sportski žurnal“, apsolutni lider sportske štampe na Balkanu, nedavno je objavio tekst o Fudbalskom klubu Krupa i nagradi koju je na manifestaciji „Dan fudbala“ Republike Srpske u hotelu „Bosna“ u Banjaluci primio šef stručnog štaba Slobodan Starčević.
Tekst vam, zahvaljujući na odobrenju redakcije „Sportskog žurnala“ i autora prenosimo u cijelosti:

Fudbalski klub Krupa je istinsko čudo na prostorima Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, ali i ovog dela Evrope. Veliki klub iz malog mesta nadomak evropske Banjaluke ima svoje istinske junake i heroje, ljude koji zlatnim slovima ispisuju istoriju kolektiva osnovanog 1983. godine.
Trener aktuelnog šampiona Republike Srpske i premijerligaša BiH iz Krupe na Vrbasu Slobodan Starčević dobitnik je nagrade „Ilija Miljuš“ za najboljeg stručnjaka u 2016. godini na manifestaciji „Dan fudbala“ održanoj u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske, „Sportskog žurnala“ i uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.
-Priznanje koje nosi ime mog trenera je nagrada i za klub, sve ljude koji su u Krupi, od braće Ilić koji su stvorili Krupu, moje saradnike i pomoćnike, igrače, prijatelje, na kraju i porodicu koja je moja velika podrška. Bez njih ne bih uspeo ni ja – istakao je presrećan i nasmejan Slobodan Starčević u Kristalnoj sali hotela „Bosna“.
Prilaze prijatelji i poznanici, svi redom čestitaju, neko iskreno i iz srca, neko opet iz kurtoazije… Popularni Bobo ne želi da razdvaja dve strane.
-Hvala svima koji su pre svega glasali za mene, verovali i cenili ono što sam uradio do sada u trenerskoj karijeri koja nije duga, oni mi daju snagu i podršku da u budućnosti budem još bolji i odgovorniji – kaže Starčević.
Rezultati Krupljana nisu slučajnost. Titila, plasman u elitu BiH, odlični rezultati u njoj u debitantskoj jesenjoj sezoni, velelepni stadion sa izgledom modernog sportskog zdanja na kojem mnogi evropski klubovi mogu da pozavide, uslovi za nepoverovati u ambijentu u kojem se nalazi fudbalska Republika Srpska…
Prošle godine na istoj manifestaciji nagradu za fudbalskog radnika koja nosi ime po Iliji Panteliću, proslavljenom srpskom i jugoslovenskom golmanu, čoveku koji je poreklom iz Republike Srpske dobio je Dragomir Buco Ilić jedan od najzaslužnijih što je Krupa na tim pozicijama na kojima je danas.
-Trener Starčević je ponos našeg kluba. Da smo na pravom putu pokazuje i činjenica da je u najužoj konkurenciji za najboljeg igrača Republike Srpske za 2016. godine bio i naš štoper Aleksandar Vukotić. Njegova nagrada je samo nastavak našeg kontinutiteta i dobrog rada koji se ceni i u fudbalskoj javnosti, matičnom Savezu, Žurnalu koji je apsolutni lider sportske štampe, resornom Ministarstvu i Vladi Republike Srpske. Naša želja je da doprinesemo još boljoj budućnosti i Krupa će uvek biti ambasador Republike Srpske, njenog fudbala i Saveza – rekao je Dragomir Buco Ilić.
U „delegaciji“ iz Krupe na Vrbasu na „Danu fudbala“ Republike Srpske bio je i direktor Miroslav Balaban:
-Od srca čestitam treneru Starčeviću na dobijenoj nagradi, ona je priznanje i za naš klub. Poznajem ga godinama, sarađivali smo u raznim klubovima, bili saigrači, sada smo tu u takmičarskom pogonu Krupe. Odlično se razumemo i sporazumevamo. Ova nagrada je velika za sve nas!
Aleksandar Vukotić će i na proleće biti jedan od glavnih poluga u šampionskom timu iz kanjona Vrbasa.
-Moj ulazak u najuži krug kandidata za najboljeg igrača Republike Srpske za mene je dodatni motiv i novi podstrek da nastavim još bolje, žešće i profesionalnije u nastavku karijere. Iza mene je lepo iskustvo, čestitam mom treneru na lepoj i zasluženoj nagradi, ove godine je zaista bio neprikosnoven – istakao je popularni Vukota.
Čestitkama šefu se pridružio i prvi pomoćnik Slobodana Starčevića Damir Špica, kapiten generacije Borca koja je 1988. godine osvojila Kup Jugoslavije pobedom nad Crvenom zvezdom (1:0) na stadionu Partizana.
Fotografija s Džajićem, poseban trenutak
Tvorac današnje Krupe, svojevrsnog fudbalskog čuda na Balkanu Dragomir Buco Ilić nije krio zadovoljstvo nakon fotografisanja sa legendarnim Draganom Džajićem. Do susreta za uspomenu došlo je uz posredstvo Tome Marića koji je najmlađeg od braće Ilić predstavio kao „tvorca čuda iz Krupe na Vrbasu“, na šta je „Džaja nacionale“ konstatovao: „a to je klub o kome se mnogo priča i piše i u Srbiji, svaka čast“.
-Džaja je institucija, i danas! Zamolio sam svog prijatelja Tomu Marića da mi „ugovori“ fotografisanje sa našom fudbalskom legendom, Dragan Džajić je ostavio sve obaveze i uslišio mi molbu. Ovo je poseban trenutak za mene, a iskreno i istinski čestitam Savezu, „Žurnalu“ i Ministarstvu na uspešno organizovanoj manifestaciji na vrhunskom nivou – rekao je Dragomir Buco Ilić.

Facebooktwitteryoutubeinstagram