Elvis Mujić sudi protiv Željezničara
23.02.2017
Novo ime na treningu Krupe – Stefan Barić
24.02.2017

Starčević i Vukotić se nadaju pozitivnom rezultatu protiv Želje

Optimizam vlada u taboru Krupe pred nedjeljni susret protiv sarajevskog Željezničara (14.30 časova) na proljećnoj premijeri BH Telekom Premijer lige BiH. Na današnjoj konferenciji za novinare govorili su o ovoj utakmici šef stručnog štaba Slobodan Starčević i kapiten Aleksandar Vukotić.

Stratek Krupljana ima kadrovskih problema uoči duela sa Sarajlijama jer zbog žutih kartona pravo nastupa nemaju Ozren Perić, Elvir Koljić i Irfan Jašarević.

-Radosni smo i veseli jer evo poslije više od dva mjeseca ponovo ćemo izaći na teren i početi bitke za bodove kojih smo se poželjeli. U goste nam dolazi jedan od najboljih klubova u BiH, najtrofejniji premijerligaš Željezničar koji je poseban motiv i izazov za nas. Očekujemo spektakularnu utakmicu i veličanstven fudbalski događaj u Krupi na Vrbasu, pune tribine i sjajan ambijent, nadamo se i pozitivan rezultat. Kada kažem pozitivan rezultat onda mislim da je i remi za nas prihvatljiv protiv takvog protivnika kakav je tim sa Grbavice – istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Na pitanje da li je bio problem taj što klub nije odigrao generalnu probu pred meč sa Sarajlijama Starčević je izjavio:

-Svaka medalja ima dvije strane, mi smo u tom trenutku imali određeni broj povrijeđenih igrača i da je utakmica protiv rivala iz Jajca i odigrana veliko je pitanje da li bi to bilo to. Ovako, u sedmnici koja je iza nas smo kvalitetno radili, rehabilitovali pojedince i pored kažnjenih imamo samo rovitog Uroša Mirkovića. Svi ostali igrači su spremni za nadigravanje sa Željezničarom.

Pred nedjeljni susret sa Željom Aleksandar Vukotić, stameni štoper Krupe je istakao:

-Čeka nas izuzetno teška utakmica, svih 90 minuta moramo da budemo na visokom nivou, Željezničar je tim koji lako kažnjava nepažnju i greške. Svjesni smo da nas čeka izazovan zadatak protiv možda najboljeg tima u Premijer ligi, a dodatnu čar daje i činjenica što su nam Sarajlije direktni rivali u borbi za plasman u Ligu za prvaka. Očekujemo našu dobru i kvalitetnu igru i pozitivan rezultat.

Facebooktwitteryoutubeinstagram