U srijedu (12 časova) Željezničar gost u Krupi na Vrbasu
13.02.2017
Povrijeđen Mirković, Jašarević i Milanović treniraju posebno
14.02.2017

Starčević: Jedna dilema, ko u napadu protiv Želje

Još desetak dana ostalo je do proljećne premijere protiv Željezničara u 19. kolu Premijer lige BiH, a pred fudbalerima Krupe su još dvije kontolne utakmice, sa banjalučkim Željom u srijedu  u 12 časova) i generalka protiv Metaleža iz Jajca, u subotu (14 časova) u Krupi na Vrbasu.

Biće to duel dva entitetska prvaka u kojima je tradicija na strani Krupe, a oba prvenstvena duela jesenas dobili su izabranici trenera Slobodana Starčevića. Od proljećne premijere protiv sarajevskog Željezničara mnogo toga će da zavisi, što se ambicija tiče, kada je u pitanju šampion Republike Srpske. U taj duel premijerligaš iz kanjona Vrbasa ulazi desetokovan i hendikepiran.

-Imamo kadrovski problem, u prvom proljećnom kolu zbog suspenzija i kartona ne možemo da računamo na napadački tandem Ozren Perić – Elvir Koljić, kao i na bočnog igrača Irfana Jašarevića. To je zaista hendikep, pogotovo u špicu jer kao što je poznato iskusni Saša Kajkut nas je napustio i pojačao šampiona mostarski Zrinjski – rekao je trener Krupe Slobodan Starčević za današnji Sportski Žurnal.

Kako ističe strateg Krupljana za beogradski dnevnik, ima samo jednu dilemu uoči dolaska tima s Grbavice.

-U narednim danima koliko je ostalo do utakmice protiv Željezničara imamo dovoljno vremena da riješimo otvoreno pitanje, ko će biti najistureniji naš igrač protiv Sarajlija. Rodićemo ga, ako treba! Šalu na stranu, imamo nekoliko potencijalnih rješenja, a kroz treninge ćemo vidjeti ko će najbolje da se uklopi. Možda i ne budemo igrali s klasičnim napadačem, imamo više varijanti, odlučićemo se za onu za koju smatramo da je najbolja – referisao je Slobodan Starčević.

Do kraja ligaškog dijela Premijer lige BiH ostale su još četiri utakmice. Poslije proljećne premijere sa Željezničarom Krupljani gostuju Zrinjskom u Mostaru, dočekuju zenički Čelik i na kraju idu u goste Vitezu. Tim iz kanjona Vrbasa zimuje na četvrtoj poziciji na tabeli i želi da obezbijedi igranje u Ligi za prvaka u posljednjih deset prvenstvenih etapa.

-To je naš cilj, jer bi na taj način automatski sačuvali postojeći status, obezbijedili opstanak što je i bio naš glavni takmičarski cilj u debitantskoj sezoni u eliti BiH. Osim toga mogli bi tih deset preostalih kola da odigramo apsolutno rasterećeno i već počnemo da razmišljamo o novoj sezoni u premijerligaškom takmičenju. Ipak, da ne siječemo ražanj dok je zec u šumi, o tome ćemo pričati nakon preostale četiri utakmice koje još treba da odigramo – jasan je Slobodan Starčević.

Facebooktwitteryoutubeinstagram