Admir Šehović iz Sarajeva sudi u Vitezu
17.03.2017
U Vitezu bez golova: Vitez – Krupa 0:0
18.03.2017

Održana konferencija za novinare pred utakmicu protiv Viteza

U okviru 22. kola BHT Premijer lige BiH, fudbaleri Krupe gostuju u Vitezu. Utakmica je na rasporedu u subotu 18. marta sa početkom u 15:00 časova. Tim povodom danas je u prostorijama kluba održana konferencija za novinare kojoj su prisustvovali šef stručnog štaba Slobodan Starčević i igrači Nikola Dujaković i Ajdin Redžić.
Šef stručnog štaba Slobadan Starčević pred utakmicu protiv Viteza istakao je „ Vratio bi se na protekli period, mi smo ponosni jer smo ostavrili veliki rezultat, ovako mlada i neiskusna ekipa je napravila nešto što niko nije očekivao od nje, pa ni najveći optimisti, da kolo prije kraja napravimo ovako sjajan rezultat. Normalno, išli su nam i neki drugi rezultati na ruku ali svakako da smo zazlužili ovu poziciju. Opet ističem da smo još ponosniji jer smo mi ekipa koja je sigurno igrala sa najvećim brojem igrača ispod 21. godine. Ovaj period ćemo maksimalno iskoristiti, apetiti i motivi neće izostati, i da u nastavku igramo ako ne isto, onda još bolje. Tokom cijele sedmice smo dobro radili iz razloga da iskoristimo maksimalan motiv ovih mladih igrača da protiv najkvalitetnijih ekipa u BiH odigramo dobre utakmice i ako mognemo ostvarimo dobre rezultate. U narednoj utakmici surećemo se sa Vitezom. Vitez ima svoje ciljeve, svoje ambicije. Međutim, smatram da smo kroz ove tri utakmice u usponu forme. U zadnjoj utakmici protiv Čelika, imali smo veliki broj kreiranih šansi nismo postizali golove. Mislim da je vrijeme da postižemo golove i kroz postizanje golova da odigramo kvalitetnu utakmicu i sa većim bodovnim saldom uđemo u ligu 6.
Mladi Nikola Dujaković istakao je „Prošlo kolo smo ostvarili veliki rezultat, u ekipi vlada sjajna atmosfera, i tako rasterećeni putujemo kvalitetnoj ekipi kao što je Vitez, nadamo se dobroj igri i povoljnom rezultatu.
Igrač Ajdin Redžić je dodao „Idemo utakmicu po utakmicu, prvo mislimo o ekipi Viteza. Vitez je ekipa koja je po meni bolja naprijed nego nazad, i tražićemo svoju šansu da ostvarimo pozitivan rezultat.

Facebooktwitteryoutubeinstagram