Održana konferencija za novinare pred utakmicu protiv Viteza
17.03.2017
Krupa kreće iz Mostara
18.03.2017

U Vitezu bez golova: Vitez – Krupa 0:0

Vitez – Gradski stadion. Gledalaca: 500. Sudija: Admir Šehović (Sarajevo). Žuti kartoni: Alispahić (Vitez), Redžić, Čomor, Perić (Krupa).

VITEZ: Nvolokor, Livaja, Muminović, Dedić (od 75. Đerić), Vrhovac, Selimović (od 66. Rašić), Livančić, Alispahić (od 66. Mamić), Sadiković, Kapetan, Hodžurda. Trener: Slaven Musa.

KRUPA: Ilić, Redžić, Jašarević, Koljić (od 46. Perić), Ljubenović (od 54. Mirković), Dujaković, Milutinović, Vukotić, Čomor, Aleksić, Milanović (od 46. Barić). Trener: Slobodan Starčević

Fudbaleri Krupe remizirali su 0:0 u 22. kolu BH Telekom Premijer lige BiH u Vitezu protiv istoimenog protivnika i u Ligu za prvaka čije prvo kolo je na programu nakon prvenstvene pauze kreću sa šeste pozicije na tabeli.

Utakmica nije imala preveliki takmičarski značaj ni za jednog premijerligaša jer se i prije ovog kola znalo da će šampion Republike Srpske iz Krupe na Vrbasu nastaviti takmičenje u Ligu za prvaka, a domaćin iz Viteza u Ligi za opstanak.

Ipak, i jedni i drugi su nastojali da uvećaju svoj bodovni saldo pred preostalih deset kola šampionata, ali su na kraju podijelili plen što je objektivno i najrealniji rezultat.

Epitet igrača utakmice ponio je mladi golman Krupe Mladen Ilić koji je u nekoliko navrata bravurozno intervenisao i zaštitio svoju mrežu.

Facebooktwitteryoutubeinstagram