Omladinski Kup BiH, revanš polufinala
19.04.2017
Kapiten Krupe se nada iznenađenju
21.04.2017

Krupa sa optimizmom na Sarajevo

Starčević: Znamo sve o rivalu! 

Fudbaleri Krupe u petom kolu Lige za prvaka BiH gostuju na ”Koševu” gdje će u nedjelju, sa početkom od 17,00 časova, odigrati prvenstvenu utakmicu sa ekipom Sarajeva.
U dva dosadašnja duela sa ovim rivalom, oba odigrana jesenas, izabranici Slobodana Starčevića su zabilježili dva minimalna poraza, u Sarajevu 2:3, a u Krupi na Vrbasu 0:1, ali igrom nisu razočarali. Naprotiv, u oba meča ”bordo tim” je morao dobrano da se pomuči da bi došao do tri boda, a pobjedonosni pogoci su postignuti tek u finišu.
Prva četiri kola Lige za prvaka Krupa je obilježila dobrom igrom koja je, napokon, krunisana i pravim rezultatom, pobjedom od 3:0 nas Slobodom, pa Slobodan Starčević sa pravom gaji optimizam da bi se na ”Koševu” mogao očekivati pozitivan ishod.
– Iskoristili smo proteklu sedmicu da se maksimalno odmorimo, za razliku od Sarajeva koje je u srijedu imalo težak meč polufinala Kupa BiH protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja. Mi smo u oba susreta sa Sarajevom prikazali dobru igru i to nam daje dodatnu snagu i optimizam da se nadamo kako i treći put možemo da budemo ravnopravan rival a, zašto da ne, i ostvarimo pozitivan rezultat. Takođe, u potpunosti smo izanalizirali njihovu igru, znamo sve njihove dobre i loše strane, s tim da je ovih prvih mnogo više i sada je samo na nama da budemo pravi i još jednom pokažemo da je naša najbolja strana jak kolektiv – istakao je Starčević.
Plasman Sarajeva u finale dodatno je povećao šanse četvrtoplasiranog tima Lige za prvaka da izbori učešće u kvalifikacijama za Evropu, što može da bude dodatni stimulans Krupljanima da ostvare dobar rezultat baš kao i eventualni umor njihovog protivnika.
– Mislim da nema smisla razmišljati o nekom umoru fudbalera Sarajeva jer je u pitanju visoko profesionalna ekipa koja se u ova četiri dana, bez svake sumnje, u potpunosti regenerisala. A što se tiče Evrope, rekao sam već da je to za nas krupan zalogaj, ali i da ćemo pokušati da iskoristimo svaku priliku koja bi nas tamo odvela – zaključio je Starčević.
Što se tiče igračkog kadra, strateg Krupe neće moći da na računa na povrijeđene Adela Halilovića i Stefana Savića, dok su svi ostali kandidati za prvi tim spremni i raspoloženi za nedjeljno iskušenje.

Facebooktwitteryoutubeinstagram