Strateg Krupe o borbi za Evropu
19.04.2017
Krupa sa optimizmom na Sarajevo
21.04.2017

Omladinski Kup BiH, revanš polufinala

Krupa u finalu

Željezničar – Krupa 0:1

 

BANJALUKA – Stadion: Željezničara. Gledalaca: 200. Sudija: Miloš Gigović (Gradiška). Pomoćnici: Aleksandar Smiljanić (Laktaši) i Božidar Rustić (Gradiška). Delegat: Mile Mandić (Kozarska Dubica). Strijelac: 0:1 Stanković (4). Žuti kartoni: Đukić, Šaula, Bosančić (Željezničar), Ilić, Stanković (Krupa).

 

ŽELJEZNIČAR: Popović, Tadić, Malić, Šaula, Pavlović, Bilal (86. Grujić), Da. Čolić, Bosančić, Nježić, Du. Čolić (40. Janjić, 81. Vukelja), Đukić (46. Marković). Trener: Bogdan Krnojelac.

KRUPA: Pupovac, Bojanić, Bubić, Ilić, N. Babić, Tatić (89. Guskić), Gvozdenović, Kos (83. Ninković), Stanković (86. Mirčić), Arežina (66. Mrđa), Kulenović (79. Ševarika). Trener: Nikola Vidović.

 

Omladinci Krupe ostvarili su sjajan rezultat plasmanom u finale Kupa BiH. Izabranici Nikole Vidovića savladali su, baš kao i u prvom meču odigranom prije sedam dana u Krupi na Vrbasu, vršnjake iz banjalučkog Željezničara sa minimalnih, ali zlata vrijednih – 1:0.

Već u prvom minutu domaćin je imao dobru priliku ali je jak i precizan šut Adonisa Bilala sa dvadesetak metara izvanrednom intervencijom odbranio Stefan Pupovac. I to je bilo sve konkretno što su momci sa Predgrađa uradili u ovom susretu.

Odluka o pobjedniku i putniku u finale pala je već u četvrtom minutu kada je Predrag Stanković sjajnim šutem sa preko 35 metara lobovao neopreznog Aleksandra Popovića i jasno stavio do znanja pristalicama Željezničara da je polufinale njihov krajnji domet.

Istina, pokušavali su domaći fudbaleri da naprave nešto više ispred gola Pupovca, ali su se svi napadi završavali već na 25-30 metara od gola Krupe. Sa druge strane, zadovoljni rezultatom juniori Krupe su mirnom i pametnom igrom bez većih problema čuvali rezultat koji im je odgovarao.

U drugom poluvremenu domaćin je svim silama nastojao da dođe bar do izjednačenja što je igračima Krupe dalo mogućnost da iz brzih kontranapada urade nešto više. U posljednjih pola časa samo su dobre intervencije Popovića koji se u par navrata iskupio za veliki kiks iz četvrtog minuta, te nespretnost i brzopletost Krupinih fudbalera spasili domaćina i od težeg poraza.  

Facebooktwitteryoutubeinstagram