Fudbaleri Krupe ispunili obećanje
16.04.2017
Juniori: Krupa – Mladost (DK) 0:2 (0:0)
16.04.2017

Razočarenje u taboru Tuzlaka

Jagodić: Poraz za analizu!

 

Iako je u najavi meča u Krupi na Vrbasu, strateg Slobode, Vlado Jagodić, najavio kako će Tuzlaci nastojati da se domaćinu revanširaju za najteži ovosezonski poraz (0:3), doživljen još krajem avgusta prošle godine, to se nije desilo i njegov tim je ponovo doživio rezultatski neuspjeh, i to istim rezultatom.

Ipak, najuspješniji bh fudbalski trener nije propustio priliku da čestita svom prijatelju i nekadašnjem saradniku, Slobodanu Starčeviću, kao i cijeloj ekipi Krupe na pobjedi, a onda se osvrnuo i na nastup svog tima.

– Kao prvo, čestitke Krupi na pobjedi, a što se tiče nas i naše igre, ova utakmica zahtijeva jednu dublju analizu. Domaćin nam je omogućio da odradimo trening na ovom terenu i naviknemo se na vještačku travu, ali nam to, izgleda, nije koristilo iako smo došli sa namjerom da ostvarimo dobar rezultat i osvojimo sva tri boda. Zaista smo naivno primili sva tri gola, a moram da kažem da je vezni red Krupe odigrao jednu sjajnu utakmicu i ti igrači su praktično i dobili ovaj meč. Mi kako smo odigrali, realni nismo ni zaslužili da postignemo pogodak. Ono što je još poraznije po nas, jeste da nismo iskoristili poraz Radnika u Mostaru, te da se sad i Krupa ravnopravno uključila u borbu za četvrtu poziciju koja bi mogla da donese izlazak u Evropu – naglasio je vidno razočarani Jagodić.

Facebooktwitteryoutubeinstagram