Nebojša Babić: Nećemo braniti prednost u revanšu
13.04.2017
Mladi napadač Krupe, Zoran Šamara, vjeruje u trijumf
13.04.2017

Slobodan Starčević o sljedećem iskušenju Krupe

Znamo sve o Slobodi

Fudbaleri Krupe dočekaće u subotu, 15. aprila, sa početkom u 16,30 časova, na svom stadionu u Krupi na Vrbasu, ekipu tuzlanske Slobode, a svi u taboru najprijatnijeg iznenađenja premijer lige su uvjereni da će ostvariti prvu pobjedu u proljetnom dijelu šampionata.

Istina, izabranici Slobodana Starčevića nemaju imperativ pobjede, ali se osjeti velika želja da se posljednje dobre partije napokon nagrade i pravim rezultatom i tri nova boda. Naravno, strateg Krupljana je svjestan kvaliteta rivala, ističe kako neće biti lako doći do punog plijena kao što je to bilo jesenas, ali i da su on i njegovi saradnici detaljno izanalizirali sve pozitivne i negativne strane Tuzlaka.

– Analizirali smo Slobodu, znbamo vrline i mane ove ekipe i to smo iskoristili da se ove nedjelje dobro pripremimo za njih. Odmorni smo, imamo ogroman motiv i veliku želju za pobjedom. Naravno, i Sloboda ima svoje ambicije, poneseni su pobjedom u Bijeljini i sigurno da se i oni nadaju novim bodovima. Međutim, mi smo, nakon rezultatski lošeg izdanja u Mostaru, u mečevima sa Radnikom i Željezničarom najavili izlazak iz krize i vjerujem da će u subotu stići nagrada za to – istakao je Slobodan Starčević.

Ono što stratega Krupe sigurno raduje, to je činjenica da napokon ima cjelokupan igrački kadar na raspolaganju, te da je na ”slatkim mukama” koga da izvede na teren i suprotstavi Slobodi.

– Dobro je da smo svi tu, neće biti nekih velikih promjena u odnosu na protekla dva meča, ali mi ipak dozvolite da imam pravo da iznenadim sa sastavom. Mi smo sada možda čak i u ulozi favorita i daćemo sve od sebe da tu ulogu i opravdamo – zaključio je Starčević.

Facebooktwitteryoutubeinstagram