Dobro izdanje na Grbavici: Željezničar – Krupa 1:0 (1:0)
08.04.2017
Ilić: Hvala Željezničaru, potvrdili su prijateljski karakter
09.04.2017

Starčević: Rastemo iz utakmice u utakmicu

Poslije minimalnog poraza (0:1) na Grbavici od Željezničara golom koji je u 13. minutu postigao trenutno najbolji strijelac BH Telekom Premijer lige BiH Ivan Lendrić šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević je istakao:

-Ponovo smo ponosni, i poslije ove utakmice na Grbavici, protiv jednog od pretendenata na titulu Željezničara, jer smo se fudbalskoj javnosti u BiH prikazali u svijetlom izdanju i dobro parirali favorizovanom domaćinu. Igrali smo ofanzivno i otvoreno, ljubitelji fudbala vole takav odnos prema igri, nismo se branili i da je bilo malo sportske sreće mogli smo da ostanemo i neporaženi. Domaćin je, pored postignutog gola, imao dvije prečke što je plod naše ofanzivne igre jer nismo kalkulisali. Naš mladi tim se zaista predstavio u dobrom izdanju.

Starčević je istakao da je vrlo bitno da ekipa iz utakmice u utakmicu raste.

-To me i te kako raduje i garantujem da će Krupa i sljedeće sezone u Premijer ligi BiH biti istinski fudbalski hit – dodao je Starčević.

U sljedećem kolu u Krupi na Vrbasu gostuje tuzlanska Sloboda koju sa klupe predvodi Vlado Jagodić.

-Protiv Slobode ćemo da ganjamo prvu pobjedu u ovoj Ligi za prvaka. To je lakša utakmica od ove protiv Željezničara i očekujemo pobjedu, iako Slobodu vodi iskusni stručnjak i moj nekadašnji šef. Znamo da nas čeka teška utakmica, ali imamo imperativ pobjede i učinićemo sve da s tri boda završimo tu utakmicu – dodao je Slobodan Starčević

Facebooktwitteryoutubeinstagram