Nikola Vidović: Golom otvaramo vrata finala
18.04.2017
Omladinski Kup BiH, revanš polufinala
19.04.2017

Strateg Krupe o borbi za Evropu

Starčević: Ukoliko nam se pruži prilika, znaćemo da je iskoristimo!

 

Ubjedljivom pobjedom na tuzlanskom Slobodom fudbaleri Krupe su ponovo došli u situaciju da ravnopravno konkurišu za osvajanje četvrtog mjesta koje bi, u zavisnosti od raspleta u završnici Kupa BiH, moglo da donese izlazak na međunarodnu scenu.

Svjesni su u Krupi na Vrbasu da je borba za Evropu veoma zahtjevna, ali ističu kako neće propustiti priliku da se do samog kraja bore za četvrtu poziciju.

– Mi jesmo bodovno veoma blizu, samo tri boda iza Radnika, odnosno dva iza Slobode, ali treba biti realan i reći da bi to za nas u ovom momentu bio prevelik zalogaj. Trenutno mi već sada pravimo strategiju za narednu sezonu koja će biti mnogo teža nego ova, a u kojoj, takođe, imamo samo jedan cilj, da što prije obezbijedimo opstanak – istakao je šef stručnog štaba Krupe, Slobodan Starčević.

Strateg ekipe iz ove banjalučke Mjesne zajednice tvrdi i kako igranje u Evropi ima, osim nesumnjive finansijske i medijske koristi, i svoje nedostatke.

– Sam plasman u Evropu zahtjevao bi raniji početak priprema, što znači i kraći odmor, te manji manevarski prostor za pripremu naredne sezone. Svjedoci smo da se sve to na kraju odrazi na rezultate u kasnijoj fazi, što smo imali priliku da mnogo puta vidimo kod naših klubova. Međutim, bez obzira na sve, Evropa je veoma primamljiva i ako bi nam se pružila prilika da ovu debitantsku sezonu u bh eliti završimo na način na koji niko nije mogao ni da pomisli, dali bi sve od sebe da je iskoristimo – kategoričan je Starčević.

Govoreći o šansama da se na kraju nešto tako i dogodi, šef struke Krupe je ulogu favorita ipak prepustio rivalima iz Bijeljine i Tuzle.

– Ipak su Sloboda i Radnik blagi favoriti, što zbog iskustva, što zbog tradicije. Međutim, treba imati u vidu da smo u proteklih dvadesetak dana protiv njih odigrali veoma kvalitetne mečeve, te igrom i rezultatima pokazali da smo u najmanju ruku ravnopravni. Do kraja je ostalo još šest kola, 18 bodova je u opticaju i sve kombinacije su otvorene – zaključio je Starčević.

 

 

Zrinjski u blagoj prednosti

 

Govoreći o borbi za titulu, odnosno opstanak, šef stručnog štaba Krupe je istakao kako su bilo kakve prognoze nezahvalne, ali da ipak daje Zrinjskom blagu prednost.

– Favorizovao sam do skora Željezničar, zbog njihove forme, te krize u koju je u tom momentu zapao Zrinjski, ali sada blagu prednost dajem ”plemićima”. Mostarci nisu opterećeni borbom na dva fronta i sada su oni, bar po meni, u prednosti, pogotovo ako Željezničar uđe u finale Kupa BiH. Što se tiče Sarajeva koje ima mali bodovi zaostatak, mislim da, realno, ima najmanje šansi jer ima i najkraću klupu. Kada je opstanak u pitanju, Olimpik je u gotovo bezizlaznoj situaciji, dok će se do samog kraja voditi velika borba između Metalurga, Viteza i Čelika za bijeg sa jedanaeste pozicije – pojasnio je Slobodan Starčević.

Facebooktwitteryoutubeinstagram