Iznenađenje na ”Koševu” , Krupa izborila remi!
24.04.2017
Prvi strijelac Krupe ponovo efikasan
24.04.2017

Strateg Krupe prezadovoljan bodom na ”Koševu”

Starčević: Remi ravan pobjedi!

 

Baš kao što su i najavljivali, fudbaleri Krupe su ostavili srce na terenu i napravili svojevrsno iznenađenje odigravši protiv Sarajeva na ”Koševu” neriješeno – 1:1. Na taj način su Krupljani ”bordo” tim udaljili od borbe za titulu, ali sami sebe zadržali u trci za Evropu, a strateg najprijatnijeg iznenađenja prvenstva, Slobodan Starčević, ističe kako je ovaj remi ravan pobjedi!

– Ovaj remi je zasigurno jedan od najvećih rezultata u istoriji Krupe, osjećam se baš kao da smo pobijedili! Ipak, želio bih prvo da se zahvalim ekipi Sarajeva i kolegi MehPrije svega bih smedu Janjošu na zaista velikom gostoprimstvu i zbog njih mi je žao što smo ih udaljili iz borbe za titulu. Takođe, mišljenja sam da bi bh velikani, poput Sarajeva, Željezničara ili Zrinjskog, trebali da pobjeđuju male klubove, kao što smo mi, ali smo svjedoci da se to baš i ne dešava uvijek. Mi smo na ovoj utakmici imali i određenu dozu sportske sreće, ali se ne kaže tek tako da sreća prati hrabre. A imali smo hrabrosti da napadnemo Sarajevo na njegovom ”Koševu”, ali i maksimalno kvalitetno i odgovorno digramo u fazi odbrane i odbijemo sve napdae rivala – naglasio je Starčević, uz napomenu da je ova utakmica najbolji dokaz da je želja uprave, stručnog štaba i igrača Krupe da igraju Ligu za prvaka bila na mjest.

– Htjeli smo da igramo Ligu za prvaka i da kroz takve kvalitetne utakmice naši mladi igrači steknu neophodno iskustvo, potrebno za nastavak karijere, ali i da što prije postanu spremni da pokušaju da se plasiraju na inostrano tržište – pojasnio je strateg Krupe.

Facebooktwitteryoutubeinstagram