Strateg Krupe pred derbi sa Željezničarom, Starčević: Želimo nastavak serije!
12.05.2017
Krupa nadigrala lidera na tabeli
14.05.2017

Iskusni Radosav Aleksić se ne boji nedjeljnog rivala, red je da i nas napokon pogleda sreća!

Jedan od najiskusnijih fudbalera Krupe, pouzdani štoper Radosav Aleksić, ističe kako u svlačionici njegovog tima nema straha uoči nedjeljnog meča sa Željezničarom.

– Naravno, očekuje nas teška utakmica jer je Željezničar prvi i dolazi u Krupu na Vrbasu da ostvari pobjedu koja bi mu na kraju donijela titulu. Sa druge strane, mi smo u nizu od četiri susreta bez poraza, remizirali smo sa Zrinjskim i Sarajevom, i ne vidim zašto bi sada trebali da se bojimo Željezničara. Sa njima smo ove godine odigrali tri utakmice, sve tri su bile na jednu loptu, rival je imao više sreće, pa mislim da je sada zaista red da i nas napokon pogleda sportska sreća – kaže Aleksić.

Njegovo iskustvo trener Slobodan Starčević je sjajno uklopio sa talentom Aleksandra Vukotića, ali će ovaj tandem u nedjelju biti razdvojen jer kapiten Krupe ima tri žuta kartona.

– Izostanak Vukotića, fudbalera koji nam mnogo znači, može da bude problem. Nas dvojica, evo već cijelu sezonu, igramo zajedno, odlično se poznajemo, ali je i to fudbal. Vjerujem da stručni štab ima pravo rješenje, a ko god bude zaigrao na njegovom mjestu siguran sam da će dati sve od sebe, a ja ću nastojati da mu pomognem svojim iskustvom – dodao je Aleksić.

Iako je iz Sarajeva najavljen dolazak velikog broja navijača Željezničara, Aleksić kaže kako nema straha od pritiska sa tribina.

– Iako će gostujući navijači vjerovatno biti glasniji, nas to ne brine previše. Znamo da imamo podršku naše publike koja zna da gleda fudbal i da nagradi svaki dobar potez, bilo nas bilo naših protivnika. Uostalom, pune tribine garantuju spektakl na terenu i nema fudbalera koji ne voli da igra u takvom ambijentu – zaključio je Aleksić.

Facebooktwitteryoutubeinstagram