Krupa nastavila sa dobrim igrama, bod u Bijeljini zlata vrijedan
07.05.2017
Finale Omladinskog Kupa BiH: Sarajevo – Krupa 4:0 (2:0)
10.05.2017

Juniori Krupe sutra igraju finale Omladinskog Kupa BiH

Juniori Krupe sutra (9. maja) igraju istorijski značajnu utakmicu finale Omladinskog kupa BiH protiv vršnjaka iz FK Sarajevo. Susret počinje u 17.00 časova u trening centru NS/FS BiH u Zenici.

U utakmici finala Omladinskog Kupa BiH očekujem istinski spektakl, koji će nam prirediti mladi fudbaleri, koji su sigurno budućnost fudbala u BiH. Sam plasman u finale Kupa za naš klub i igrače je veliki uspjeh, igramo protiv jednog od najpoznatiji i najtrofejniji klubova u BiH, koji takodje ima i najorganizovaniju školu fudbala na ovim prostorima, što predstavlja naš uspijeh još većim. Sarajevo je apsolutni favorit u toj utakmici, i mi smo svjesni te činjenice. Ali mi ćemo dati sve od sebe da utakmica bude što neizvjesnija i pokušaćemo iznenaditi favorizovanog protivnika. Nadam se da će utakmici prisustvovati veliki broj gledaoca, jer ovi mladi momci to zaslužuju i da će sve proteći u duhu Fair Play-a, istakao je trener juniora Nikola Vidović.

Kapiten ekipe Vladimir Ilić optimističan je pred sutrašnji duel:

Plasmanom u finale ostvarili smo svoj cilj, ali sigurno da tu necemo stati i pokusacemo iznenaditi naseg protivnika. O ekipi Sarajeve ne treba trositi rijeci, jedna su od najboljih ekipa u državi, imaju svoju akademiju iz koje godinama izlaze kvalitetni pojedinci. Njima prepustamo ulogu favorita, a mi cemo cekati svoje sanse i nadam se uspjesno realizovati. Dosli su smo do kraja ovog kup takmicenje, ostalo nam je jos 90 minuta da pokazemo da nismo tu slucajno. Sarajevu se ne prijeti ali ni mi ne idemo u Zenicu sa bijelom zastavom. Ovim putem pozivam gledaoce da dodju u sto vecem broje i podrze ove dve ekipe, i da uzivaju u fudbalskoj predstavi svih 90 minuta. Neka bolji pobjedi a nadam se da cemo u utorak to biti mi!

Facebooktwitteryoutubeinstagram