Još jedno sjajno izdanje Krupe, četvrto mjesto realan domet
21.05.2017
Kup grada Banjaluka, finale, Borac do trofeja preko penala
26.05.2017

Krupa u finalu Kupa Grada, derbi sa Borcem za kraj sezone

U finalu 21. izdanja Kupa grada Banjaluka fudbaleri Krupe odmjeriće snage sa Borcem, a ovaj meč na programu je u četvrtak na Gradskom stadionu, sa početkom od 19,30 časova.

”Crveno-plavi” su najuspješniji banjalučki klub kada je u pitanju ovo takmičenje u kojem su trijumfovali osam puta, ali je Krupa u velikom naletu jer su se u posljednje četiri godine čak tri puta penjali na pobjedničko postolje. Ako se tome doda da do sada niko, pa čak ni Borac, nije uspio da dva puta za redom osvoji ovaj pehar, a Krupa ima šansu da napravi svojevrstan ”het-trik”, onda i ne čudi želja da se u četvrtak naveče bude bolji od velikog rivala i nastavi ovaj niz.

– Naravno da mi je, kao treneru, želja da savladam renomiranog protivnika, ali i da treći put uzastopno moj klub bude najbolji u ovom takmičenju. Naravno, neće to biti ni malo lako, Borac odlično igra u Prvoj ligi RS, naredne sezone nas čekaju i prvenstveni derbiji, a sigurno i da će imati veliki motiv da nas savladaju. Svakako, moja želja, ali i svih prvotimaca, je da nastavimo sa igrama koje nas karakterišu u završnici sezone i pokažemo da smo trenutno najbolji u Banjaluci – istakao je šef stručnog štaba Krupe, Slobodan Starčević.

Po njegovom mišljenju za ovo takmičenje bi možda bilo najbolje kada bi u Kupu Grada igrali fudbaleri do 21 godine starosti, a ovako će na teren morati da pošalje najboljih 11.

– Iako nas u nedjelju čeka susret sa Sarajevom i kraj premijerligaške sezone, značaj ove utakmice, kao i sve oko nje, jednostavno nalažu da moramo da izađemo sa najjačim timom. Srećom, imamo pravo na čak šest izmjena tokom utakmice, tako da neće baš svi morati da na terenu provedu svih 90 minuta. Za ovu utakmicu nismo radili posebne pripreme, jedino što želimo to je da je odigramo najbolje što možemo, a ako u tome uspijemo, onda vjerujem i da rezultat neće izostati – zaključio je Starčević.      

Facebooktwitteryoutubeinstagram