Raspored kontrolnih utakmica na Zlatiboru
22.06.2017
FK Krupa 3 : 1 FK Sarajevo
23.06.2017

Intervju člana Upravnog odbora Dragomira Ilića za portal pravdabl

Fudbalski klub Krupa nastao je iz ljubavi, a takve priče nikada ne propadaju! Prije ili poslije uz sve prepreke, ta ljubav izbije na površinu. Zato i jesam uz klub od kojeg bi mnogi digli ruke prije nego što ujutru ustanu iz kreveta, a ja baš iz te ljubavi ustajem i liježem sa Krupom u mislima, neka mi oproste moji najmiliji….

Ovako je započeo intervjuu za naš portal Dragomir Ilić. Kada razgovarate sa njim nema tajne u fudbalu u koju nečačne, ali posluša i savjet, učeći stalno. Sa nevjerovatnom dozom iskrenosti priča o “Grbavici”, kada je Krupa prvi put zaigrala sa “velikim”, ali isto tako sjeća se odlično i svakog detalja, kornera, auta, gola iz Česme ili Ramića, kada se vodila teška bitka da ovaj kolektiv krene uzlaznom putanjom. Takav je Buco, sav u fudbalu, i opet daleko od njega, jer za razliku od mnogih igra se sa velikim, i ponekad u toj igri pobjedi. Još važnije, i kad izgubi, ruka je pružena, jer sport i služi samo da uveseljava narodne mase,….

Krupa juče, danas i sutra?

– Ako se okrenemo unazad, vidjećemo da smo za pet godina prošli 4 ranga takmičenja, i to je činjenica s kojom se samo rijetki mogu pohvaliti. Uporedo sa prelaskom naše ekipe iz jednog ranga takmičenja u drugi, rasle su i naše ambicije što se tiče plasmana na tabeli. Danas je Krupa jedan stabilan premijerligaš, jedno novo otkriće BiH fudbala, jedno „čudo“ kako su nas mnogi nazivali. Krupa je danas klub sa najmlađom ekipom u BiH, i klub koji želi da svake godine uđe još mlađi u novu sezonu. Krupa nije tim koji će plesati jednu ili dvije sezone u Premijer Ligi BiH. Klub ima jasno zacrtan plan šta i kako dalje, i sigurno korača ka tom planu. Naš cilj je i ove sezone opstanak, ali ako se ukaže šansa da uđemo u Ligu za prvaka, zašto ne bi ponovili isto. Ove godine su nas penali dijelili od kvalifikacija za Ligu Evrope, i ako sledeće sezone budemo imali priliku za to, nadamo se da će sreća biti na našoj strani.

Može li Krupa finansijski parirati velikim? Igrački smo vidjeli da može, ostaje borba van terena?

– Mi smo u  sezoni iza nas na terenu pokazali da smo zaslužili 4. mjesto, a iza nas su ostali velikani BiH fudbala poput Slobode, Širokog, prošlogodišnji osvajač Kupa, Radnik i mnogi drugi. Ove ekipe imaju veĆu finansijsku moć od nas, plus ekipe iz Sarajeva, da ne pominjem Zrinjski, i jako je teško izaći na kraj sa tim ekipama  kada je u pitanju dovođenje igrača. Prošle godine smo pokazali da novac nije presudan faktor, jer sa mnogo truda, rada, zalaganja smo došli do pozicije u kojoj bi mnogi htjeli biti.

Banjaluka po prvi put ima dva premijerligaša, prednost ili teret Krupe?

–  Banjaluka prvi put ima dva premijerligaša, i sa tim možemo samo da se ponosimo. Drago nam je što imamo još jednu ekipu iz Republike Srpske i nadamo se da će taj broj biti samo u porastu sledećih godina. Ovom prilikom želim i da čestitam ekipi Borca na ekspresnom povratku u Premijer Ligu, jer to je mjesto gdje on treba i zaslužuje da bude. Borac je velikan sporta, kako u Republici Srpskoj, tako i u BiH i sigurno zaslužuje da bude u samom vrhu našeg fudbala.

Odnosi Borca i Krupe, mogu li prerasti u nešto više?

– Odnosi Borca i Krupe bi trebali jednog dana da prerastu u nešto više. Neki ljudi pokušavaju svim silama da naš klub okarakterišu kao najvećeg krivca za ispadanje Borca iz Premijer lige BiH. Možda njima smeta što je moj brat Draško vodio taj isti klub kao predsjednik?! A ja cu sada da postavim nekoliko pitanja tim istim ljudima koji žele da sruše odnose Borca i Krupe: Da li poznajete nekoga ko je u Borac u jednom vremenskom intervalu, koji je trajao godinu i po unio 386.000 maraka, a da to nije pozajmicu koju će taj isti klub morati da vraća, ali sa kamatom? Da li poznajete nekoga ko je u dva navrata za kratko vrijeme na račun Borca uplatio po 100.000 maraka, a da za uzvrat nije tražio nijednu jedinu marku? Da li poznajete i jedan klub koji je Borcu dao svoje najbolje igrače kada se on nalazio u najtežoj situaciji u svojoj dugoj i bogatoj istoriji? Da li poznajete nekoga ko je omladinskim selekcijama Borca ustupio teren sa vjestačkom travom, a da pritom nije uzeo ništa zauzvrat? Da li poznajete nekoga ko je ustupio svoje radnike FK Borac da bi se održavanje njegovih takmičarskih utakmica moglo odvijati u najnormalnijem redu, a da je i to bilo besplatno? O ovome bih mogao još mnogo da pričam, ali ne želim i prepuštam da oko i u njemu budu oni koji ga vole do poslednje marke, a siguran sam da ce se sami pronaći. Moram još samo da razjasnim jednu stvar. Borac je veliki klub, sa dugom istorijom i tradicijom i svako poređenje njega sa našim klubom je u najmanju ruku neprimjereno. Mi smo jedan mali, organizovan klub, koji svakoga dana teži da i on jednom postane veliki. Jer tako je i u životu, mali uvijek teže da postanu što veći, a oni veliki nikada nisu siti i stalno pokušavaju da se dižu na jedan nedostižniji nivo.

Najmlađa ekipa u ligi, splet okolnosti ili planski rad?

-Mi jesmo najmlajđa ekipa u ligi, i to nije slučajan splet okolnosti, već planski rad Uprave i stručnog štaba. Odlučili smo da se oslanjamo na mlađe igrače, i u njima vidimo našu budućnost. Naravno, tu su i neki stariji igrači poput Aleksića, Čomora, Milutinovića i oni su u velikoj mjeri zaslužni za pozitivnu atmosferu koja vlada u klubu.

Šta možemo očekivati od Krupe u sledećoj sezoni? Još jedna tribina, reflektore, još jedan teren?

– U novoj sezoni planiramo izgradnju Sjeverne tribine, kao i postavljanje reflektora do sledeće sezone kako bi ispunili sve uslove da se i sezona 2018/2019 igra u Krupi. Naravno, tu su još neki prateći objekti sa kojima planiramo upotpuniti sliku našeg stadiona i dići ljestvicu za još jedan nivo više. Takođe u planu je i izgradnja jednog terena u Banjaluci, kako bi lakše i nesmetano mogli nastaviti sa radom  u omladinskoj školi. Potpisali smo ugovor sa Fakultetom fizičkog vaspitanja i sporta i u najskorijem roku očekujem izgradnju terena.

Kažu da Buco sve stiže. Koliko traje vaš radni dan, i kako je raspoređen?

– Kažu da je dobra organizacija pola posla. Te izreke se i ja držim i tako uspijem stići sve obaveze. Naravno, tu su moja braća, Draško i Dragan, te direktor Balaban, koji mi u mnogome pomažu i bez kojih ove sve ne bi bilo moguće. Zahvaljujem se i svima zaposlenima u klubu, jer svakoga dana daju sve od sebe da klub ide na jedan viši,bolji i nedostižniji nivo.

Hoće li FK Krupa dočekati veliki transfer?

– Naša transfer politika je jasna. Imamo igrače za koje znamo koliko vrijede i oni neće napustiti Krupu ako za njih ne dođe adekvatna ponuda. Nadamo se da ćemo ovo ljeto dočekati jedan veliki transfer jer imamo puno pravo da se tome nadamo. Imamo najboljeg štopera lige, Vukotića koji ima samo 21 godinu, u našem timu igraju dva mlada reprezentativca, Redžić i Dujaković za koje se interesuju inostrani klubovi ,ali i klubovi u susjednim zemljama. Koljić je drugi strijelac lige, iako takođe ima samo 21 godinu, i za njega je takođe prisutan interes mnogih klubova.

Mladi reprezentativci su tu, da li uskoro mozemo očekivati i A reprezentativce?

– Nadam se da u najskorije vrijeme možemo izbaciti i jednog A reprezentativca. Ajdin Redžić je već dugo u mladoj reprezentaciji i ne bi bilo čudno kada bi ga selektor Baždarević pozvao na jedno od sledećih okupljanja. Takođe želimo da sva ova podrška, koja je do sada bila deklarativna, postane stvarna i tako na najbolji način krunišemo najljepšu priču BiH sporta.

Možete li u tri riječi objasniti vaš odnos prema FK Krupi?

– Ljubav, ljubav i ljubav. Riječi koje najbolje predstavljaju moj odnos prema fudbalu. Jednostavno svaki dan svoje slobodno vrijeme dajem fudbalu i na taj način pokazujem koliko mi je stvarno stalo do njega.

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram