Starčević ponosan na uspjeh Krupe
29.05.2017
Održana manifestacija “kristalnih 11”, novo priznanje za Aleksandra Vukotića
06.06.2017

Odigrano posljednje kolo Premijer Omladinske lige BiH

Odigrano je posljednje kolo Premijer Omladinske lige BiH  u kojoj su omladinske selekcije Krup bile domaćini vrnjšacima iz FK Sloboda. Kadeti su poraženi rezultatom 1:2, juniori Krupe su takođe doživjeli poraz od 0:2.

Prvo poluvrijeme između Krupe i Slobode u juniorskoj kategoriji završeno je bez pogodaka. Gostujući tim došao je u prednost na početku drugog poluvremena a strijelac je bio Fišeković Dino. Drugi pogodak  na utakmici Sloboda je postigla u 65. minuti preko rezerviste Mirze Palate. 

Juniori Krupa: Knežević, Bubić, Novković, Tatić, Gvozdenović, Stanković, Ninković, Guskić, Mrđa, Arežina, Bojanić.

Juniori Sloboda: Čizmić, Batalević, Čičkušić, Omerović, Beganović, Kurtalić, Janevski, Dugalić, Đukić, Fišeković, Maksimović.

U utakmici posljednjeg kola Premijer omladinske lige u konkurenciji kadeta Krupa je nakon vodstva od 1:0 poražena rezultatom 1:2.  U ranoj fazi utakmice kadeti domaćih su postigli pogodak preko Glamočić Saše. Rezultat je bio nepromjenjen sve do 60. minute kada su gosti izjednačili a strjelac je bio Karić Bakir. Nekoliko minuta nakon toga pitanje pobjednika riješio je Hodžić Armin pogtokom za konačnih Krupa Sloboda 1 – 2.

Kadeti Krupa: Kljajić, Čivčić, Šipovac, Banjac, Guzijan, Makarić, Glamočić, Novković, Jokić, Jeličić, Jagodić.

Kadeti Sloboda: Popara, Malagić, Musić, Karić, Kadrić, Brkić, Hodžić, Omerkić, Salihović, Musić, Kadrić.

Na tabeli Premijer Omladinske lige u kategoriji kadeta FK Krupa zauzima 10 mjesto sa ukupno osvojenih 26 bodova.  U kategoriji juniora nakon odigranog zadnjeg kola FK Krupa se takođe nalazi na 10 mjestu sa 27 osvojenih bodova.

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram