Obavljena prozivka i prvi trening igrača FK Krupa
12.06.2017
Prva pripremna utakmica: FK ŽELJEZNIČAR 1 – 0 FK KRUPA
21.06.2017

Premijerligaš iz Krupe na Vrbasu ”upalio motore”

Prozivkom koju je obavio šef stručnog štaba, Slobodan Starčević, završen je kratki odmor za premijerligaša iz Krupe na Vrbasu, te otpočele pripreme za naredenu sezonu.

Okupljene fudbalere pozdravili su čelnici kluba, te naglasili kako ambicije ostaju iste kao i prošle godine, a da bi se ponovo ostvario visok plasman, pripreme moraju biti odrađene na najvišem nivou.

– Pred nama je ozbiljan period tokom kojeg ćemo se, vjerujem dobro pripremiti za predstojeću sezonu, ali i konačno definisati naš sastav. Znamo da za dosta naših igrača vlada određeni interes i mi smo već odredili koji od njih su za transfer. Ali, da se razumijemo, za nas transfer nije odlazak u neki klub u BiH već samo van granica – naglasio je predsjednik Krupe, Draško Ilić.

Drugi čovjek kluba, Dragomir Ilić, pojasnio je neke detalje vezane za ambicije Krupe u predstojećoj sezoni.

– Naravno da bi voljeli da ponovimo ovaj uspjeh koji su ostvarili osvajanjem četvrtog mjesta, ali nam je ipak glavna ambicija da i ove godine naši mladi igrači dobiju priliku i skrenu pažnju na sebe, baš kao što se to desilo tokom protekle. Zato sada i postoji veliki interes za naše fudbalere, kako u BiH, tako i širom regije, ali niko od njih neće otići, da se tako izrazim, ”za male pare” – podvukao je Dragomir Ilić.

Što se tiče plana priprema, one će započeti, već standardno, obavljanjem obaveznih ljekarskih pregleda, te odrađivanjem raznih testova. Do 25. juna radiće se u Krupi na Vrbasu, a onda je planiran odlazak na Zlatibor gdje će se ostati 14 dana i odraditi najvažniji dio priprema.

– Da više nismo tek mali, simpatični klub, najbolje govori činjenica da su nas kontaktirali Željezničar i Sarajevo, sa željom da odigramo prijateljske utakmice koje bi njima poslužile kao priprema za evropske mečeve. Tako ćemo već narednog ponedjeljka, 19. juna, otići na Kupres da odmjerimo snage sa Željom, a koji dan kasnije i sa Sarajevom. Takođe, na Zlatiboru planiramo da odigramo još šest jakih mečeva, sa rivalima koji će tamo biti u isto vrijeme kad i mi, tako da bi nas popovratku kući čekala još samo ”generalka”. Postali smo ekipa koja ima respekt, želimo da potvrdimo kvalitet, a da bi u tome i uspjeli, moramo krvavo da radimo – pojasnio je Slobodan Starčević, šef stručnog štaba Krupe.

Igrački kadar

Na spisku Slobodana starčevića našlo se 28 fudbalera, a jedini odsutan sa prozivke, i to opravdano, bio je Ajdin Redžić koji se sa mladom reprezentacijom BiH nalazi u Švajcarskoj.

Od ostalih, tu su bili prvotimci iz prošle sezone, Jovan Kutić, Irfan Jašarević, Stojan Maksimović, Aleksandar Vukotić, Perica Guskić, Radoslav Aleksić, Nemanja Vidović, Vladimir Ilić, Dragan Vuković, Stefan Savić, Zoran Milutinović, Denis Čomor, Slobodan Milanović, Nikola Dujaković, Miljan Ljubenović, Stefan Barić, Zoran Šamara i Elvir Koljić, te petorica novajlija, Nevres Fejzić (stigao iz Metalegea), Igor Makitan (Kozara, Gradiška), Ognjen Jekić (BSK, Banjaluka), Irfan Ajdinović (Olimpik, Sarajevo) i Seid Zukić (Travnik).

Takođe, prvom timu priključena su i četiri juniora, Nebojša Gvozdenović, Uroš Ninković, Aleksa Mrđa i Dragan Domuzin. Istovremeno, očekuje se da iz Srbije stignu Lazar Marjanović i Aleksandar Katanić.

Otišli

Trenutno, pet fudbalera, Nemanja Kartal, Uroš Mirković, Ozren Perić, Mladen Ilić i Adel Halilović, nisu više članovi Fudbalskog kluba Krupa, dok je iskusni Nemanja Damjanović prestao sa aktivnim igranjem. Ipak, on će ostati u klubu kao trener jedne od mladih selekcija ovog kluba, te nastaviti sa trenerskim školovanjem i usavršavanjem.

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram