Krupa se plasirala u osminu finala Kupa BiH
20.09.2017
Juniori Krupe prvi na tabeli
22.09.2017

Krupa sa dozom optimizma dočekuje Borac

U nedjelju se igra utakmica 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH između FK Krupa i FK Borac tim povodm danas je održana konfernicija za novinare u prostorijama FK Krupe. Prisutnim novinarima obratili su se šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević i kapiten ekipe Aleksandar Vukotić.

“Nas iz Fudbalskog kluba Krupa raduje prvo činjenica da smo došli u priliku da ugostimo lidera fudbala, ne samo Republike Srpske nego BiH. U prvoj zvaničnoj utakmici protiv Borca u Krupi, raduje nas da je to okarakterisano kao lokalni derbi, sama činjenica da su i Krupa i Borac u najvišem nivou takmičenja u BiH, da je nam zapravo da smo radosni, veseli i puni zadovoljstvo.  Raduje nas da i mi svojim kvalitetom smo ravnopravni tako jednom velikom klubu kakav je FK Borac. U protekloj sedmici smo imali jedan težak poraz na Grbavici. Mislim da smo kroz utakmicu Kupa BiH podigli nivo raspoloženja nivo samopouzdanja, uz činjenicu da nemamo kažnjenih, sa jednom dozom optimizma dočekujemo Borac. Nadam se ako ponovimo kvalitetnu igru kakvu smo igrali u proteklih 8. kola, možemo se nadati i pozitivnom uspjehu odnosno pobjedi kojom ćemo sigurno obradovati naše navijače u Krupi i Banja Luci.” istakao je trener Stračević.

Kapiten Vukotić pred utakmicu protiv Borca izjavio je”Još jedna teška utakmica u nizu za nas, poslije poraza na Grbavici, vjerujem da ćemo doći do pozitivnog rezultata. Znamo da nam dolazi jedna od najboljih ekipa iz BiH, da je neka vrsta derbija al mi na tu utakmicu gledamo kao na svaku drugu. Biće više gostujućih navijača al mislim da to neće predstavljati problem za nas. Znamo sve mane i vrline protivnka i nadam se da ćemo ih na najbolji način iskoristiti.”

Utakmica između Krupe i Borca na rasporedu je u nedjelju 24.09.2017. na stadionu u Krupi na Vrbasu sa početkom u 15.30 časova.

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram