Starčević: Pokušaćemo timskom igrom da pariramo individualnoj kvaliteti Zrinjskog
17.11.2017
Pobjeda Omladinskih selekcija Krupe protiv Čelika
19.11.2017

KOLJIĆ POGODIO ZA RADOST KRUPE PROTIV ZRINJSKOG

Fudbaleri Krupe pobijedili su Zrinjski u utakmici 15. Kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a gol odluke postigao je Elvir Koljić u 31. minutu meča.

Pobjedonosnom golu Krupe prethodila je sjajna akcija Nikodijevića po desnoj strani koji je nakon što se odlično ubacio, još bolje prevario Lučića, a nakon sjajnog driblinga uslijedio je odličan centaršut za Koljića koji je glavom sa osam metara matirao golmana Zrinjskog Kenana Pirića.

Ipak u ovoj utakmici Zrinjski je prvi zaprijetio, nakon što je u 4. minutu Filipović ubacio sa desne strane, a Bilbija sa pet metara šutirao preko gola. Dvije minute kasnije pokušao je Filipović sa dvadesetak metara ali je lopta otišla pored gola. Krupa se u nastavku oslobodila pritiska Zrinjskog i prijetila po bokovima što se isplatilo u 31. minutu u već opisanoj sitaciji. Pet minuta kasnije Nikodijević je još jednom dobro prošao po desnoj strani, međutim, Marjanović se nije najbolje snašao u šesnaestercu, a na odboijenu loptu natrčao je Koljić koji je sa dvadesetak metara šutirao pored gola.

U nastavku utakmice Zrinjski je imao inicijativu ali se Krupa odlično branila. Iz dobrih pozicija neprecizni za Zrinjski bili su Pezer u 50. i 57. minutu i Čavar 71. Kada je šutirao preko gola. Krupa je najozbiljnije u drugom poluvremenu zaprijetila u 61. minutu kada je Barić oduzeo loptu golmanu Piriću ali nije uspio da je sprovede u mrežu.  

Facebooktwitteryoutubeinstagram