Krupa sa optimizmom u 1/4 finala Kupa BiH protiv FK Rudar Prijedor
21.11.2017
Starčević: Krupa sa velikim samopouzdanjem putuje u Zenicu
24.11.2017

Krupa na pragu polufinala Kupa BiH

Fudbaleri Krupe pobjedili su Rudar Prijedor rezultatom 0:3 i već nakon prve utakmice napravili su veliki korak ka plasmanu u polufinale najmasovnijeg takmičenja u BiH.

Prvu priliku gosti su propustili u drugom minutu kada je Dabić dobro prošao po desnoj strani, uposlio Milanovića , a ovaj pogodio prečku. Samo minut kasnije Krupa, nakon slične akcije dolazi u vođstvo.  Dabić je prošao po desnoj strani, vratio povratnu loptu na koju je natrčao Savić i preciznim udarcem sa osam metara poslao loptu iza leđa golmana Šarca. Krupa je nastavila sa inicijativom a samo seda minuta kasnije udvostručila je prednost. Jašarević je probio po levoj strani, ušao u šesnaesterac u kojem ga je oborio Dekić, a sudija Spahalić odmah je pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Marjanović.

Na 3:0 povisio je Barić u 87. minutu nakon što je dobro primio loptu, povukao je u šesnaesterac i sa oko 14 metara pogodio mrežu.

RUDAR PRIJEDOR – KRUPA0:3  (0:2)

Gradski stadion Prijedor. Gledalaca:400. Sudija: Emir Spahalić (Mostar). Žuti karton: Šakić (Rudar). Dabić, Dujaković (Krupa) Strelci: Savić u 3., Marjanović u 10. Iz penala (Krupa).

RUDAR –PRIJEDOR: Šarac , Vejinović ( od 67. Marjanović) , Petrović, Jakupović (od 68. Popović), Lolić (od 73. Ćatić), Šakić, Vojinović, Pekija, Pecelj, Jaćimović, Dekić.

KRUPA: Kutić, Makitan, Jašarević, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević (od 71. Palić), Dabić, Savić (od 61. Barić), Milanović, Marjanović (od 46. Koljić). 

Facebooktwitteryoutubeinstagram