FK Krupa 4 – 0 FK Rudar Prijedor
16.02.2019
Prijateljska utakmica: FK Krupa 2 – 1 NK Travnik
06.03.2019

Krupa pod imperativom pobjede protiv Zvijezde 09

Nakon zimske pauze u Premijer ligi BiH, Krupa u subotu u okviru 20. kola dočekuje Zvijezdu 09. Izjave o ovom susretu dali su trener prvog tima Petar Kurćubić i igrači Slobodan Milanović i novi napadač Krupe Nikola Mandić.

Pred otvaranje proljetnog dijela sezone Kurćubić ističe „Pred nama je odmah na startu teška utakmica protiv jednog od direktnih konkurenata za opstanak u ligi. Ono čime smo zadovoljni jeste način na koji smo odradili pripreme, mislim da smo dosta toga poboljšali. Naravno, sve to treba provjeriti u prvenstvenoj utakmici. Mi pred svaku utakmicu imamo imperativ pobjede, naručito kad igramo kući. Sigurno da Zvijezda ima svoje kvalitete, imaju iza sebe odličan niz pozitivnih rezultata. Sve to uzimamo u obzir, ali mi jednostavno drugi izbor nemamo, svih 90. minuta tražićemo puteve prema njihovom golu.

„U subotu nam dolazi ekipa koja nam bježi šest bodova, idemo na pobjedu, nemamo se čega plašiti i očekujemo 3 boda“ istakao je Mandić.

Slobodan Milanović takođe očekuje pozitivan rezultat „Ovih šest nedelja smo dobro radili, dobro se pripremali da ovu utakmicu protiv Zvijezde 09 odigramo dobro, da ostavarimo pobjedu koja nam je potrebna za opstanak u ligi. Mi smo svi spremni, naše je da odigramo odličnu utakmicu i dođemo do tri boda.

Utakmica je na rasporedu u subotu 23.2.2019. u 14:30 časova na stadionu u Krupi na Vrbasu.

Facebooktwitteryoutubeinstagram